ÄP 5 aastat tagasi: Kinnisvaratehingute hulk suureneb kogu Eestis

ÄP 21. juuli 2006, 00:00

Kinnisvaratehingute arv on viimase viie aasta jooksul pidevalt suurenenud ja see trend jätkub maa-ameti spetsialistide hinnangul veel paari aasta vältel, kuni kestab maareform, kirjutas Äripäev viie aasta eest.

Riigi maa-ameti kinnisvara hindamise büroo juhataja Rein Lehtveer märkis, et tehingute koguarv stabiliseerub ja hakkab üha enam sõltuma riigi üldisest majanduslikust arengust ja elanike elatustasemest. "Käesoleva aasta lõpuks prognoosime kokku umbes 12 000 kinnisvaratehingu teostamist," kinnitas Lehtveer. 2000. aastal kogunes maa-ameti andmebaasi teave üle 8000 tehingu kohta.

Hetkeseis: Mullu kasvas kinnisvaratehingute arv ka ilma maareformita neljandiku võrra, sama palju, kui oli viie aasta eest tehinguid kokku. 2005. aastal tõestati notariaalselt 63 000 kinnis- ja vallasvara ning hoonestusõiguse ostu-müügitehingut, 12 000 tehingut rohkem kui aasta varem.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing