Automüüjad ootavad rekordaastat

Kaarel Kuusk 21. juuli 2006, 00:00

ASi Amserv Grupp juhatuse esimehe Raivo Küti sõnul oli esimene poolaasta neile rekordiline nii käibe, kasumi kui ka müüdud autode poolest: "Head meelt teeb ka Lexuse suur edu, mis on tõusnud premium-klassi liidrite hulka. Eestis edestab ta müügi poolest nii Audit kui ka BMWd. Lexuse müügi kasv Eestis ja Lätis võrreldes sama ajaga eelmisel aastal on vastavalt 252% ja 228%."

Amserv teenis 2006. aasta esimese poolaasta 876 miljoni kroonise käibe juures 35 miljonit krooni kasumit.

Kütt lisas, et Amserv Grupi turuosa uute sõiduautode puhul on Eestis 10,7%. Peale Lexuste müüb Amserv Toyotasid, Opeleid ja Chevrolet'sid.

Citro?ne ja Hondasid müüva Veho Eesti ASi finantsdirektor Marit Raag sõnas, et nemad ootavad 2006. aastast oma senise tegevusperioodi edukaimat. "On sagenenud tendents vahetada auto uue vastu iga 3-4 aasta tagant ja sellega seoses on kasvanud ka kasutatud autode müüginumbrid," kommenteeris Raag autoostjate uut käitumissuunda. Veho poolaastakäive ületas 400 miljonit krooni, mille juures teeniti kasumit ca 16 miljonit krooni. Sõiduautode müügis oli Vehol esimesel poolaastal 9,5% turuosa.

Sel kuul avas Veho Tänassilma tehnopargis uue keretöö- ja hoolduskeskuse, millesse investeeriti 50 miljonit krooni. "Veho Eesti areng on olnud pidev ja vastavuses turu kasvuga. Uue kere- ja hooldekeskuse abil püüame pakkuda meie klientidele lühemat ooteaega autode hoolduses, remondis ja keretöödes," märkis Raag.

Info-Auto turundusdirektor Tiit Lillipuu ütles, et numbriliselt nemad majandustulemusi enne auditeerimist ei avalda, kuid lisas, et Fordide ja Volvode müük edeneb hästi. "Me oleme poolaasta majandustulemustega rahul, kõik läheb plaanipäraselt, Fordi müügiga oleme müügiplaani isegi ületanud," sõnas Info-Auto turundusjuht.

Lillipuu lisas, et sügisel jõuavad müüki ka Volvo S80 ja uus Ford Transit, mille müügist ootab firma suurt edu, endiselt läheb hästi müügiks Ford Focus.

Mazdasid müüva Inchcape Motors Estonia OÜ juhataja Ahti Rebane ütles, et ka nemad ei avalda majandustulemusi enne finantsaasta lõppu. Samas tõdes Rebane, et müük on kasvanud: "Mazda turuosa on juuni seisuga sõiduautode hulgas 6,9%, vastav näitaja 2005 oli 5,7%. Planeerisime aasta algul Eesti sõiduautode turu kasvuks 20%, hetkel on see 23%, seega meie jaoks üllatusi pole. Positiivne üllatus on olnud müügi kasv Tartus."

Esimese kvartali ca miljonikroonisest kahjumist on välja rabelenud ka OÜ Catwees. Catweesi finantsjuht Alvar Orav ütles, et kahjum tekkis Tallinna keskuse käivitamisega seotud kulude tõttu.

Orav prognoosib 2006. aastaks kaks korda suuremat käivet kui eelmisel aastal. "2006. aastal tuleb rekordiline müügikäive seoses Honda keskuse avamisega Tallinnas 2006. aasta alguses. Konkurents on tihe ja jätkuvalt investeeritakse suhteliselt palju," sõnas Orav.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing