Eesti on kollektiivpuhkusel

Henrik Aavik 21. juuli 2006, 00:00

Suvi ei lakka ja jätkab täies õies. Loodame, et veel pikalt. Pealinna tänavatel jääb inimesi aina harvemaks, liiklusummikuid pea polegi. Ainsad kohad, kus on teada suuremate masside kogunemisi on muusikafestivalid ja praamijärjekorrad. Eelmisel reedel näiteks saabus lakooniline pressiteade, mis informeeris, et Surfilaager on täis.

Mulle nii meeldib. See näitab, et eestlane oskab oma suve väärtustada, mis siis, et tegemist on vaid lühiajalise anomaaliaga ühtlases kodumaises ilmaprofiilis. Hetke kõrgelt hindamist näitavad ka head motorollerite ning kabriolettautode müüginumbrid. Keegi võiks neid võrrelda naaberriikide omaga - ma olen kindel, et ühe inimese kohta oleme taas võistluse kinni pannud ning mööda pääsevad meist vaid Vahemere-äärsed riigid.

Siiski, erinevalt soojadest maadest, kus suvi on rutiin, on Eestis suvel pidevalt ka midagi teha! Ja üldse mitte ainult nädalavahetustel vaid ka nädala sees. Teatrite suvelavastused, kontserdid ja näitused nädalapäeva ei küsi - suvi ongi üks suur nädalavahetus ja puhkus. Näiteks Haapsalus on alates esmaspäevast viiulikontserdid läbi kogu nädala.

Kokkuvõttes arvan, et Eestis on vist ikka suve sama palju kui Vahemere ääres, see on lihtsalt kokku pressitud lühikese aja peale. Mis omakorda annab võimaluse hiljem reisima minna ning mõnes soojas kohas teise suve veel võtta. Eestis ei ela mitte külmalembesed inimesed vaid vastupidi, inimesed, kellele ühest suvest veel vähe on.

Nii et jätkakem siis sirgel seljal käesoleva suve nautlemist. Seekord Mulgimaa pealinnas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing