Kasumisse jõudnud Paljassaare Kalatööstus Julianuse nimekirjas

Harry Tuul 21. juuli 2006, 00:00

Julianus Inkasso menetlusjuhi Ivar Kamariku sõnul on kalatööstusel olnud võlgu rohkem kui ühele kliendile. "Põhivõlgnevused on nüüd täidetud, aga viivised ja muud kõrvalkohustused on üleval," ütles Kamarik ja lisas, et nende poole pöördusid kliendid umbes kuu tagasi.

Kamariku sõnul panevad nad oma võlgnike nimekirja aktiivselt menetluses olevad võlgnikud ja mitte need, kellega on probleem lahenenud või saadud kokkuleppele. "Meil on väga palju võlgnikke ja Äripäevas avaldame neid, kes on problemaatilised või silmapiirilt kadunud," selgitas Kamarik.

"Ei saa öelda, et on olnud probleeme (kohustuste täitmisega - toim.)," ütles ASi Paljassaare Kalatööstus juhatuse esimees Mauno Leppik, kes teadis omast kogemusest, et vahel riputavad inkassofirmad üles ka sajakroonised nõuded. Leppik pidas tõenäoliseks, et kellelegi klientidest pole veel jõutud tasuda, kuid nõue on juba üles läinud.

"Eelmise aasta lõpetasime kahjumiga, aga selle aasta esimesel poolaastal oleme plusspoolel. Ja seda vaatamata kallinevale kütusele, toormele ja tööjõukuludele," iseloomustas Leppik ettevõtte hetkeolukorda. "Teeme tööd, et edasi kesta," sõnas Leppik.

Paljassaare Kalatööstuse käive oli 2006. aasta esimesel poolaastal 136 miljonit krooni, kasvades aastaga 4 miljoni krooni võrra. Ettevõtte kasum oli 200 000 krooni.

Leppiku sõnul on ettevõtte jaoks märgatavalt tõusnud Eesti-sisene kulubaas - transport, tööjõukulud, energiakandjad jne. Tooraine hinnatõus on põhjustatud valgelihalise ookeanikala ülemaailmsest defitsiidist. Paljassaare Kalatööstuse põhilise tooraine - putassuu, mintai, heigi, tursa jt sarnaste kalade - sisseostuhinnad on võrreldes 2005. aastaga tõusnud 10-30 protsenti.

2005. aasta esimesel poolaastal oli kasum 3000 krooni. Paneeritud kala- ja köögiviljatooteid, samuti kalapõhiseid valmistoite valmistav ettevõte müüs 4639 tonni tooteid, millest ligi 90 protsenti läks ekspordiks.

Paljassaare Kalatööstus ekspordib oma tooteid 27 riiki, eelkõige Euroopasse, aga ka Aasia ja Lähis-Ida riikidesse.

Ettevõte asutati 1990. aastal Soome-Eesti ühisettevõttena. Alates 2001. aasta juunist kuulub Paljassaare Kalatööstus Leedu kontserni Vichiunai Grupp.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing