EPL: Eesti ehitajad löövad tööpakkumistele Soomes juba käega

21. juuli 2006, 07:12

Soome töövahendaja kinnitusel vajatakse Helsingis tuhandeid ehitustöölisi.

Varem vahendasid ehitajaid Eestist Soome tööle peamiselt siinsed firmad, kuid nüüd teevad seda ka Soome firmad. Häda on ainult selles, et väärt ehitusmehed peavad Soome tööleminekut mõttetuks, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Oleme Eestist Soome toonud üle 100 inimese, kohe võiks Soomes tööd leida veel 200–300 ehitusmeest,' ütles Soome vahendusfirma Vaihtoaito Oy tegevjuht Jari Taimela.

Firma otsib Eestist ehitustöölisi Helsingi, Espoo ja Vantaa regiooni objektidele, pakkudes 8,7–13,7-eurost (136–214-kroonist) tunnipalka. See teeb kuus puhtalt kätte umbes 15 000–23 000 krooni.

Parasjagu Tallinnas Õismäe kandis eramaja fassaadi ehitavad Verner ja Aleksei Soome ei kipu. Nende hinnangul oli juba paar aastat tagasi Eestis ehitajana võimalik teenida Soome ehitajate miinimumpalgaga võrdset palka.

'Head spetsialistid ei lähe Soome tööle. 25 000 krooni on ehitajal võimalik puhtalt kätte saada ka Eestis,' ütles Verner. Paari aastaga on kogemustega ehitaja palk Eestis Verneri hinnangul kaks korda kasvanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing