Marconi veab alla Ericssoni kasumit

21. juuli 2006, 09:45

Eelmisel aastal ostetud kahjumis võrguseadmete tootja Marconi veab alla ka Ericssoni kasumi, kirjutas Bloomberg.

Ericssoni teise kvartali puhaskasum kukkus 5,84 miljardilt Rootsi kroonilt 5,7 miljardile Rootsi kroonile (9,7 miljardile Eesti kroonile). Analüütikud olid oodanud kasumiks 5,02 miljardit Rootsi krooni.

Ericssoni kasum kukkus juba teist kvartalit järjest. Selle aasta esimeses kvartalis vähenes Ericssoni kasum esimest korda pärast seda, kui juhatuse esimees Carl-Henric Svanberg tõi 2003. aastal firma pärast kümmet kahjumiga lõppenud kvartalit kasumisse.

Marconi ülevõtmine oli Ericssoni kõigi aegade suurim ost. Marconi klientideks on näiteks Deutsche Telekom ning Vodafone ja selle ost võimaldab Ericssonil püsida konkurentsis lairiba võrkude turul. Marconi üksuse ärikahjum oli teises kvartalis 200 miljonit Rootsi krooni, analüütikud ootasid keskmiselt, et Marconi tekitab 725 miljoni Rootsi krooni eest lisakulkulusid.

'Me oleme hästi positsioneeritud, et jätkata turuosa võitmist,' kommenteeris Svanberg tulemusi. 'Meie võimekus saavutada tasakaal pikaajalise kasvu ning lühiajalise kasumlikkuse vahel on edu võtmeks.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing