PM: Kütuse hinnatõus kustutab lootuse lennupileti odavnemiseks

21. juuli 2006, 07:43

Kuigi paljud odavlennufirmad räägivad pidevalt odavnevast lennuhinnast, ei luba kütuse kiire hinnatõus firmadel hinnalangusele mõelda.

Jutud püsivalt üheeurosest piletihinnast on lennunduses liikunud viimased aastad, sest just nii kaua on oma võidukäiku teinud odavlennufirmad, kirjutab Postimees.

Tallinna külastanud Easyjeti Ida-Euroopa ja Baltimaade juhi John Kohlsaati sõnul on kütuse hinnatõus olnud suur kõigile ja ta Easyjeti lennupiletite edasisest odavnemisest rääkida ei taha.

'Tallinna–Berliini piletid algavad 23 eurost, Tallinna–Londoni omad aga 30st,' rääkis ta. Pärast kolleegidega konsulteerimist tõdes ta, et see on umbes sama kui Tallinnast laevaga Helsingisse minna. 'Sellest veel odavamaks on ikka raske minna,' tõdes ta.

Kohlsaatiga ühel meelel on Estonian Airi president B¸rge Thornbech. 'Üldine suund lennunduses näitab, et hinnad tasapisi tõusevad, sest paljud Euroopa lennufirmad töötavad kahjumiga,' rääkis ta. 'Estonian Airi mõjutab konkurents sarnaselt mujal Euroopas toimuvaga ning meie arvates lähemas tulevikus hinnalangusest rääkida ei saa.'

Nii tuleb lennufirmadel otsida võimalusi, kuidas mujalt oma kulusid vähendada. Easyjet näiteks püüdleb järjest suurema reisijatearvu ning seeläbi efektiivsuse poole. See aitab pehmendada ka kütusehinna tõusust tekkinud kulutusi.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing