ÄP 5 aastat tagasi: Tööjõukulude kasv viitab tööpuuduse vähenemisele

ÄP 24. juuli 2006, 00:00

Ettevõtete tööjõukulud kasvasid selle aasta esimeses kvartalis aastataguse ajaga võrreldes 18% 7,2 miljardi kroonini. Seevastu keskmine palk suurenes samal perioodil ainult 13 ja ettevõtete realiseerimise netokäive 16%. See, et tööjõukulud kasvasid kiiremini kui keskmine palk, lubab prognoosida tööhõive suurenemist ja keskmise palga senisest jõudsamat tõusu järgnevates kvartalites. Äripäeva arvates on Eesti tööjõuturul ja -hõives aset leidmas positiivsed muutused, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi oma juhtkirjas.

5%-line vahe tööjõukuludes ja keskmises palgas on liiga suur, et tegemist oleks statistilise veaga. Kuigi tööjõukulude kasv pole ettevõtluse seisukohalt üldjuhul positiivne - see pärsib konkurentsivõimet välisturgudel -, siis sama asja sotsiaalsed aspektid on vaieldamatult rõõmustavad.

Hetkeseis: Tööpuudus on rekordiliselt madalal, palgad ja ettevõtjate kulud jätkavad kasvu. Hansabank Marketsi meelest on palgakasv ja inflatsioon Eestile tõsised probleemid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing