Itaalia avab tööturu uutele ELi riikidele

Sirje Rank 24. juuli 2006, 00:00

"Lõpuks ometi saab Poolas olla itaallane ja Itaalias poolakas nii, et Euroopa kodanikena on mõlemal võrdsed õigused," ütles Itaalia siseminister Giuliano Amato.

Seni Itaalias kehtinud piirangute järgi oli uute liikmesriikide tööjõu aastane sisserändekvoot 170 000 inimest aastas.

Nüüd on Itaalia ELi vanade liikmesriikide seas kaheksas riik, mis oma tööturu avab. Ülejäänud seitse peavad seda tegema hiljemalt 2011. aastaks.

Ühtlasi kinnitas Itaalia valitsus kolmandatest riikidest tööle tulijate uueks kvoodiks 350 000 inimest aastast ning andis amnestia ligi poolele miljonile täna juba Itaalias elavale ja töötavale illegaalsele immigrandile.

Eriti hea meel valitsuse otsusest oli Itaalia farmeritel, kes on suures sõltuvuses Ida-Euroopa hooajatöölistest. Piirangute kaotamine vähendab bürokraatiat ning aitab ühtlasi võidelda illegaalse tööjõu ekspluateerimisega, keda on Itaalia põllumajandustöölistest ca 15%.

Tänavu kevadel teatasid tööturu avamisest ELi uute liikmesriikide kodanikele veel Hispaania, Portugal, Kreeka ja Soome. Itaalia koos Prantsusmaa, Belgia ja Luksemburgiga teatasid esialgu vaid piirangute leevendamisest. Kohe ELi laienedes avasid oma tööturu Suurbritannia, Iirimaa ja Rootsi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing