Microsoft ostab 40 miljardi dollari eest aktsiaid tagasi

Romet Kreek 24. juuli 2006, 00:00

Microsoft kavatseb osta lähinädalatel oksjonil tagasi 20 mld dollari eest aktsiaid lisaks varem kavandatud aktsiaostule 20 mld dollari eest viie aasta jooksul.

Microsofti puhaskasum kukkus 23,5 protsenti, 2,83 mld dollarini (34,9 mld kroonini). Tarkvaratootja kasum aktsia kohta kukkus 34 sendilt 28 sendile. Microsofti käive kasvas 16 protsenti, 11,8 mld dollarini.

"Nad tulid poolele teele, kuid nad oleksid suutnud endale palju rohkem lubada," kommenteeris Loewsi peainvesteerimisstrateeg Joseph Rosenberg Bloombergile Microsofti kavandatavat aktsiate tagasiostu. Ta lootis, et oksjonil ehk suunatud pakkumisel ostaks Microsoft aktsiaid tagasi 60 mld dollari eest.

Kolme kuu jooksul aprilli algusest juuni lõpuni ostis Microsoft tagasi aktsiaid enam kui 30 miljardi dollari eest. Nende aktsiate tagasiost oli planeeritud kahele aastale.

"Praeguse aktsiahinna juures on aktsiate tagasiost mõistlik kapitalikulutus," ütles Wentworth, Hauser & Violichi fondijuht Tim Allen. "Ettevõte teeb asjalikke otsuseid, kuidas kasvatada kasumit aktsia kohta."

Juulis alanud majandusaasta esimese kvartali kasumiks aktsia kohta prognoosib Microsoft 0,30 kuni 0,32 dollarit, analüütikud ootavad 0,31 dollari suurust kasumit. Käibeprognoos tuli analüütikute ootustest väiksem - 10,6 kuni 10,8 mld dollarit. Analüütikud loodavad näha 11 mld dollari suurust käivet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing