Linxtelecom suurendas oma andmeside välisühenduste kiirust

24. juuli 2006, 16:54

Linxtelecom suurendas oma rahvusvahelise andmesidevõrgu kiirust mitmetes olulistes lõikudes 10 Gbit/sek-ile, teatas ettevõte.

Üheks olulisemaks sammuks Linxtelecomile oli Tallinn-Stockholm-Frankfurt kanali andmeedastuskiiruse tõstmise 2,5 Gbit/sek-i pealt 10 Gbit/sek-ile. Lisaks Kesk-Euroopa suurima kommertsiaalse Internet Exchange’i DE-CIX-ga liitumisele 2006. aasta mais ning oma võrgusõlme rajamisele Stockholmis, võimaldas Tallinna ja Frankfurdi vahelise kanali andmeedastuskiiruse tõstmine pakkuda klientidele hoopis suuremaid võimalusi. Suur osa Tallinna ja Frankfurdi vahelisest andmesidekanalist on edasi renditud Eesti ja Vene telekommunikatsiooniettevõtetele.

Linxtelecomi andmeside välisühenduste maht on hetkeks jõudnud üle 40 Gbit/sek-is, millest Interneti välisühendused moodustavad 15 gigabitti sekundis. Lisaks DE-CIX’le on Linxtelecom veel Moskvas MSK-IX, Riias LIX, Tallinnas TIX-LAN liige ning TLLIX nime kandva Eesti teise Interneti sidumispunkti asutaja ja haldaja.

Linxtelecom Estonia on rahvusvahelise telekommunikatsiooniettevõtte Linx Telecommunications B.V. tütarfirma. Ettevõtte esin¬dused asuvad lisaks Eestile Lätis, Leedus, Poolas, Venemaal ja Hollandis.

Linxtelecomile kuuluvad suure võimsusega veealused fiiberoptilised sidekaablid Tallinnast Helsinkisse ja Stockholmi, mille kaudu toimub üle poole Eesti andmeside välisliiklusest. Tallinnas paikneb ka modernne juhti¬miskeskus, milles toimub kogu Linxtelecomi rahvusvahelise võrgu haldus.

Kvaliteetsete andmesideteenuste pakkujana on Linxtelecomi partneriteks ja klientideks nii Eesti suuremad telekommunikatsioonifirmad kui ka erinevate ärivaldkondade ettevõtted. Lisaks sideteenustele pakub firma ka serverimajutusteenuseid ning internetipõhiseid telefonikõneteenuseid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing