Rootsi maksud sunnivad Ryanairi koomale tõmbama

24. juuli 2006, 14:42

Rootsi valitsuse plaan tõsta lennufirmade makse Euroopa liinidel sunnib Ryanairi oma tegevust Rootsist ümber suunama.

Oktoobrist lõpetab Ryanair kõik lennud Rootsi Vesteråsi lennuväljalt ning kärbib poole võrra väljumisi Malmöst Londonisse ning 40% võrra lende Göteborgist Glasgowsse. Nädalas kaob kokku 21 lendu eri sihtkohtadesse Euroopas.

Selle asemel lisab Ryanair väljumisi Soome Tampere lennuväljalt. Oktoobri lõpuks kasvab Ryanairi lendude arv Tamperest Londoni Stanstedi lennuväljale, Liverpooli ja Riiga kokku 31 väljumisele nädalas, kirjutab Kauppalehti.

Rootsi valitsuse maksuplaan ei ole veel lõplik, kuid Ryanair ei jäänud ootama. Tagant kiirustab talvise lennugraafiku kokkupanek. Firma asedirektori Michael Cawley" sõnul tähendaks maksutõus lennupiletite kallinemist 30% võrra, millest johtuv reisijate arvu vähendamine muudab lennuliinid ebarentaabliks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing