Riik sai poole aastaga 170 miljonit hasartmängumaksu

Airi Ilisson 25. juuli 2006, 14:43

Hasartmängufirmad maksid kuue kuuga ligi 170 miljonit krooni hasartmängumaksu, mida on 16 protsenti rohkem kui aasta tagasi samal ajal.

Eesti Hasartmängude Korraldajate Liidu asutajaliikme, Kristiine Kasiino juhatuse esimehe Enno Heinla sõnul on hasartmänguturg kasvanud tänu paranenud majanduskeskkonnale, suurenenud sissetulekutele ja välisnõudlusele. Üha enam külastavad siinseid mängusaale Eestit külastavad välisturistid. 'See on märk sellest, et pakutav teenus, mängusaalid ja teenindus on tasemel,' rääkis Heinla.

Esimesel poolaastal kasvas mängukohtade arv kümnendiku ja mänguautomaatide arv viiendiku võrra. Mängulaudade turg käib kaasas ülemaailmse trendiga, kus nende arvukus stabiilselt väheneb. Uue hasartmänguseaduse ootuses on Eesti hasartmänguturg tublisti kuumenenud, toimub aktiivne laienemine, uute mängukohtade avamine ja turupositsioonide kindlustamine.

Hasartmänguturust rääkides ütles Heinla, et õnnemänge tuleks korraldada ühesuguse seadusliku regulatsiooni alusel. 'Seni ei ole see nii olnud. Eesti Lotole on loodud eelisolukord sellega, et lotomänge lubatakse reklaamida, õnnemänge aga mitte. Nüüd oleks aeg kohelda kõiki turuosalisi ühesuguste kriteeriumide alusel.'

Seda enam, et Hasartmängusõltuvuse Uurimise ja Võõrutamise Instituudi tellitud ning Faktumi korraldatud uuringu 'Elanikkonna kokkupuude hasartmänguturuga' järgi on Eestis kasiino- ja lotosõltlasi ühepalju – kumbagi 1,7% elanikkonnast.

Hasartmängufirmad maksavad iga mänguautomaadi eest 7000 ning mängulaua eest 20 000 krooni kuus ja nendest tuludest saavad hasartmängumaksunõukogu kaudu osa nii riik kui ka kohalikud omavalitsused.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing