Savisaar: Jostov kaasajastas Eesti põlevkivitööstuse

Airi Ilisson 25. juuli 2006, 15:14

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar:

'25. juuli hommikul hukkus traagiliselt Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Mati Jostov. Mati Jostov oli üks karismaatilisemaid ja silmapaistvamaid juhte Eesti Vabariigis nii panganduses kui ka energeetikas. Jostov on tööd teinud viisil, mis lubab julgelt nimetada teda Eesti majanduse ülesehitajaks. Mati on teinud rohkem, kui sellistelt juhtidelt tavaliselt on oodatud.

Mati Jostovi lahkumisega on tekkinud tuntav tühimik Eesti tippjuhtide pingile. Mainimist väärib Mati täielik pühendumine ja nõudlikkus nii enda kui ka teiste vastu. Mati ei leppinud poolikute lahendustega, ta tahtis kõiges parimat.

Ta andis endast palju, et tema juhitud ettevõtete kõrval areneksid ka Eesti piirkonnad. Mati Jostovi panust Hoiupanga regiooni juhina Lõuna-Eesti ning Eesti Põlevkivi juhina Virumaa arengusse ei ole võimalik üle hinnata.

Jääme mälestama Mati Jostovit kui Eesti põlevkivitööstuse kaasajastajat, kes suutis lühikese aja jooksul taas väärtustada kaevuri ameti ning tagada oma töötajatele paremini kindlustatud pensionilejäämise. Mati Jostov oli meie kaasaegse põlevkivitööstuse isa.'


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing