Ühtegi langevat aktsiat polnud

Peeter Teder 26. juuli 2006, 00:00

Tallinna börsil polnud eile ühtegi langevat aktsiat - 11 aktsia hind tõusis ja viie aktsia hind jäi muutumatuks (muutumatuks jäi ka EVP hind).

Enam kui miljoni kroonise käibe saavutas vaid Tallinki aktsia, mida osteti-müüdi 1,1 miljoni krooni eest. Tallinki aktsia hind tõusis 0,8 protsenti ning väärtpaber maksis 56,33 krooni (3,60 eurot).

Ilmselt kosub Tallinki aktsia kuni õigustega kauplemise alguseni. Siis peaks hind langema emissiooni tasemele ehk 55 kroonini.

Baltika ja Norma - mis teatasid oma II kvartali majandustulemused - aktsiad tõusid mõlemad 1,1 protsenti. Baltika aktsia maksis börsi sulgemisel 203,41 krooni (13,00 eurot) ja väärtpaberi käive oli 935 000 krooni. Võrreldes esimese kvartaliga, Baltika kasumikasv aeglustus. Esimeses kvartalis kasvas firma kasum võrreldes aasta varasema ajaga siiski 37 protsenti. Teises kvartalis oli vastav näitaja 24 protsenti. Samas kiirenes aga Baltika müügitulu kasv, mis oli esimeses kvartalis 23 protsenti, teises kvartalis aga 28 protsenti. Tänavu teisel poolaastal tahab firma avada üle 20 uue kaupluse. See tekitab küsimuse: kustkohast firma selleks raha võtab? Kas plaanitakse täiendavat võlakirja- või isegi aktsiaemissiooni?

Norma majandustulemused ei olnud väga rõõmustavad. Firma kasum kahanes peamiselt Venemaa müügi vähenemise tulemusena. Samas aga leidis keegi, et just nüüd on õige aeg aktsiat osta. Eilse kauplemispäeva lõpetas Norma aktsia ühe 10 000aktsiase plokktehinguga tasemelt 74,01 krooni (4,73 eurot).

Suurima tõusu tegi suhteliselt tagasihoidliku käibe najal Tallinna Kaubamaja aktsia, mis kallines 3,7 protsenti ja maksis 61,49 krooni (3,93 eurot). Kaubamaja aktsiaga kaubeldi 129 000 krooni väärtuses.

Kaubamaja aktsia hinnaliikumist ei tinginud sedapuhku ostu- ja müügihinna lai vahe, mis annab lootust, et aktsia seisab antud tasemel suhteliselt tugevalt.

Väikseima tõusu tegi Saku Õlletehase aktsia, mis nihkus 0,1 protsenti üles. Saku aktsia maksis 158,03 krooni (10,10 eurot).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing