Pärnu PM: Kruuda ähvardab Pärnu volikogu sadama müügi pärast kohtuga

26. juuli 2006, 08:12

Ärimees Oliver Kruudale kuuluv AS Kalev Real Estate Company saatis Pärnu linnavolikogule taotluse AS Pärnu Sadama aktsiate müügi tühistamiseks.

Advokaadibüroos Teder, Glikman Partnerid koostatud taotluses nimetatakse linna 41,3 protsendi suuruse aktsiapaki tasuta võõrandamist Rein Kilgi aktsiaseltsile Transcom õigusvastaseks, kirjutab Pärnu Postimees.

Kalev Real Estate Company oleks praegu kättesaadavate andmete alusel valmis ASi Pärnu Sadam aktsiapaki eest pakkuma 32 miljonit krooni, kuid nende hinnangul oleks aktsiate omandamisest huvitatud teisedki äriühingud ja lõplik hind selguks enampakkumisel.

Kalev Real Estate Company peab vajalikuks rõhutada, et aktsiate müük õigusvastase haldusakti põhjal on tahtlik ja kahju tekitav tegevus. 'Peaksite arvestama riskiga, et omavalitsusüksusele tekitatav kahju mõistetakse sisse kriminaalmenetluse korras,' kirjutatakse Eesti ühe mainekama advokaadibüroo koostatud taotluses.

Pärnu abilinnapea Raul Sarandi sõnul lähtus linn ASi Pärnu Sadama aktsiaid müües soovist jõekallast ja Vallikääru arendada, aktsiate hind polnud sealjuures esmatähtis.

'Kui sa oled nõus oma autot puravike eest müüma, tuleb puravikke korjama minna,' kommenteeris Sarandi Pärnu linnavolikogu 29. juuni otsust. Selle otsusega oli volikogu valmis ASilt Pärnu Sadam omandama Sadama 2 kinnistu ja Lootsi 6 hoonestusõiguse, loovutades ASile Transcom 41,3% ASi Pärnu Sadam aktsiatest. Tehingu juurde käis hüpoteekide kustutamine, üle Vallikääru silla jalakäijate silla ehitamine ja üle Vallikääru viiva soojatoru vee alla viimine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing