EL kaalub uusi imporditolle Aasia jalatsitele

27. juuli 2006, 15:01

Euroopa Liit tahab kehtestada imporditollid kõigile Hiina ja Vietnami nahkjalatsitele, vahendab Bloomberg.

See asendaks tänavu märtsis heaks kiidetud süsteemi, mis nägi ette maksimaalselt kuni 19,4% imporditariifide järk-järgulise kehtestamise teatud liiki Hiina nahkjalatsitele ning 16,8% tollid osadele Vietnamist imporditud jalatsitele. Need tariifid puudutasid ca 9% ELis müüdavatest jalatsitest, jättes välja laste- ja spordijalatsid.

Uue ettepaneku järgi, mida 25 liikmesriigi esindajad täna arutavad, tahab EL kehtestada Vietnamist imporditud nahkjalatsitele 10% ja Hiinast imporditud nahkjalatsitele 16,5% tariifid. Lastejalatsid jääksid jätkuvalt tariifide alt välja.

Tariifide eesmärk on karistada jalatsitootjaid, kes müüvad oma toodangut Euroopa turul omahinnast odavamalt.

Läinud aastal müüdi ELis 2,5 miljardit paari kingi, millest pooled tulid Hiinast ja 265 miljonit paari Vietnamist, kirjutab Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing