EPL: Kruuda: ärimees Rein Kilk on jultunud, mitte kaval!

27. juuli 2006, 07:38

Kalevi juht Oliver Kruuda peab põhjendamatuks Pärnu linna ja ärimees Rein Kilgi vahetustehingut.

Kilk saab linnale kuuluvad 41 protsenti Pärnu sadama aktsiatest, andes linnale vastu Pärnu sadama kaks jõeäärset kinnistut. Kruuda hinnangul oleks linn pidanud oma sadama aktsiatele tegema enampakkumise, kus Kalevi tütarfirma Kalev REC oleks valmis olnud välja käima 32 miljonit krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Möönan, et meil tuli valida halbadest valikutest parim,' ütles Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo, lisades samas, et Kilk on kaval ärimees ja selle eest tuleb talle au anda.

'Ah et kaval ärimees või?' küsis Kruuda. 'Pigem ikka natuke nahaalne.' Kruuda hinnangul on Pärnu linn olnud seni võimetu Pärnu sadamas oma huvisid realiseerima ning nüüd oleks linn võinud sadamas erikontrolli nõuda. 'Ei saa nii, et tõstame käed püsti, kui Kilk on teisel pool. Minu andmetel on Pärnu sadama kontsernikontol olevad 26 miljonit krooni täielikult Kilgi käsutuses, olgugi et 40 protsenti sellest rahast kuulub linnale,' märkis Kruuda.

Ta tõmbas paralleele Kilgi tegevusega Weroli suhtes, kus Kalev huvitub 50-protsendilisest osalusest. 'Seal on ta samamoodi ahistanud ja šantažeerinud üle poole aasta, et riik ei saaks oma õigusi realiseerida ehk aktsiaid müüa.'

Kilgi hinnangul on Kruuda süüdistused Weroli sõja üks lahing.

'See on muidugi suurepärane äriidee, et kui kaks omanikku vara lahutavad, siis tulla noolima. 50 protsenti Eesti abieludest lahutatakse ja nende puhul võiks Kalev tulla ja nõuda oma põhiseaduslikku õigust osale poolte ühisvarast,' ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing