Elektroonsete tulu- ja tollideklaratsioonide arv kasvab

27. juuli 2006, 14:29

Füüsiliste isikute tuludeklaratsioonide arv suurenes tänavu rohkem kui 30 000 võrra, samuti tõusis läbi e-maksuameti deklaratsiooni esitanute suhtarv.

Üldse esitati maksuhaldurile üle 502 000 füüsilise isiku tuludeklaratsiooni. Läbi e-maksuameti esitas deklaratsiooni 82% tulude deklareerijatest võrreldes 76-e ja 59 protsendiga vastavalt mullu ja tunamullu, teatas maksuamet etv24-le.

Maksuameti peadirektori asetäitja teeninduse alal Dmitri Jegorovi sõnul on Eesti e-deklareerimise populaarsuse poolest jätkuvalt maailma eesrindlikumaid riike.

1. maist võttis maksu- ja tolliamet kasutusele uue tollideklaratsioonide töötlemise süsteemi Complex, millega kasvas võrreldes eelmise aasta II kvartaliga elektroonselt esitatud tollideklaratsioonide arv tunduvalt.

Esimesel poolaastal oli jätkuvalt kõrge ka e-kanali kaudu esitatud maksudeklaratsioonide osakaal: tulu- ja sotsiaalmaksudeklaratsioonil pea 82% ja käibedeklaratsioonil 87%. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on e-deklaratsioonide osakaal kogu deklaratsioonide mahus kasvanud keskmiselt kaheksa protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing