Taanduva Kruuda asemele astus ambitsioonikas Kusmin

Harry Tuul 28. juuli 2006, 00:00

Kui varem juhtis Kalevit sisuliselt üksinda Kruuda, siis nüüd on kohustused tütarettevõtetes jagatud kolme juhatuse liikme vahel. Peale Kusmini saavad uuteks juhatuse liikmeteks senine tootmisdirektor Mait Nilson ja turundusdirektor Alar Pink. Kusminist saab tütarfirmade juhatuse esimees.

"Tegemist on ettevõtte struktuuri ja fookuse korrastamisega ning tarbijale midagi ei muutu," rääkis Kusmin ja lisas, et kindlasti panustab Kalev edasi Eestile, kuid lähitulevikus pööratakse enam tähelepanu kogu Balti turule. "Kalev on Lätis ja Leedus olnud esindatud pikki aastaid. Kuna meie koduturu positsioon on päris kena ja stabiilne, siis arvasime, et on nüüd ka aeg Lätis ja Leedus tõsisemalt tegutsema hakata," ütles Kusmin ja lisas, et konkreetsetest plaanidest on veel vara rääkida.

Kusmin, kes töötas Kalevi müügi- ja teenindusdirektorina 2004. aasta augustist, on varem olnud Tallinna Kaubamaja direktor ning eri ametipostidel hotelliäris.

Reval Hotelligrupi müügi- ja turundusdirektori Helina Tuvikese sõnul on Kusmin maksimalist. "Kati on väga kohusetundlik ja väga korralik. Ta on ka väga ambitsioonikas," iseloomustas Tuvike endist kolleegi ja kursuseõde.

Kusmin hakkab juhtima kolme tütarettevõtet: Jüris asuvat tootmist ehk ASi Kalev Chocolate Factory, Viljandis asuvat ASi Vilma, kus toodetakse saia, leiba, torte ja kooke, ja ASi Kalev Jõhvi Tootmine, kus samuti tehakse pagaritooteid.

Oliver Kruuda sõnul põhjustas ümberkorralduse üha kasvav Kalevi kontsern, mis annab tööd juba enam kui 800 inimesele üle Eesti.

"Ettevõtte struktuur vajas muutmist, et kasvu teenindada ja mitte unustada, kus on meie põhiline äri, kes on klient ja millised on tema harjumused," ütles Kruuda ja lisas, et uued Kalevit hästi tundvad juhatajad saavad muudatuste kaudu uusi väljakutseid ja täiendavat motivatsiooni.

"Kalev on Eestis number üks kaubamärk ja mainekaim ettevõte juba neli aastat järjest. Otsime Kalevi märgile väärilist rakendust kogu spektri ulatuses," lisas Kruuda.

Samas tunnistas Kruuda, et taandab end vaikselt juhtivatelt kohtadelt. "Operatiivselt tasandilt taandumine on juba mõnda aega kestev protsess. Põhjused on suuresti isiklikku laadi," ütles ta. Siiski ei arvanud Kruuda, et tal aega üle jääb. "Aega on alati vähem kui tegutsemistahet, selles mõttes ei muutu suurt midagi," sõnas ta.

Esialgu jätkab Kruuda emaettevõtte ASi Kalev juhatajana ja jääb enamiku tütarfirmade nõukogu liikmeks. Samas koosseisus jätkab ka Kalevi nõukogu, mille liikmed on Heino Priimägi, Marko Kaha ja Ülo Suurkask.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing