Välisturgudel positiivne nädal

Peeter Teder 31. juuli 2006, 00:00

Aktsiad nii USAs kui Euroopas tõusid eelmisel nädalal märkimisväärselt, USA aktsiad tegid läbi suurima tõusu pärast 2004. aastat ja Euroopa aktsiatele oli see selle aasta suurim tõus.

USA aktsiate tõusule aitasid kaasa General Motors ja AT&T, mis teatasid analüütikute ootusi ületanud majandustulemustest. General Motors raporteeris teise kvartali kasumiks peale ühekordsete kulude 2,03 dollarit aktsia kohta. Analüütikud olid oodanud vastavaks näitajaks keskmiselt 55 senti. General Motorsi aktsia rallis nädalaga 12 protsenti ning maksis 32,35 dollarit. Sel aastal on aktsia tõusnud 67 protsenti, mis on parim näitaja Dow Jonesi indeksis.

AT&T teatas, et teise kvartali kasum ulatub 58 sendini aktsia kohta. Analüütikud olid oodanud keskmiselt 55sendist kasumit aktsia kohta. AT&T tegi nädala kokkuvõttes 10protsendilise hüppe üles ja maksis 30,06 dollarit.

Euroopa aktsiatest olid olulisimad tõusjad Euroopa suurima autotootja Volkswageni ja autoosade tootja Valeo aktsiad. Prantsuse firma Valeo aktsia tõusis nädalaga 15 protsenti ja maksis 28,97 eurot. Firma teatas, et kasum kasvas peaaegu poole võrra.

Volkswagen, kes teatas müügi paranemisest, kosus nädalaga 13 protsenti ja maksis 58,70 eurot.

Indeksitest kerkis Standard & Poor's 500 nädalaga 3,1 protsenti, mis on suurim nädalane tõus 2004. aasta novembrist. Kvaliteetaktsiate hinnaliikumisi peegeldav Dow Jones ronis 3,2 protsenti kõrgemale ja Nasdaq kosus nädalaga 3,7 protsenti. Dow Jones Stoxx 600 tegi 4,1protsendilise hüppe üles ning oli 327,32 punkti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing