EPL: Laevakompanii otsib võimalust Sillamäe-Kotka laevatee lühendamiseks

31. juuli 2006, 07:43

Nädal aega pidi Saaremaa laevakompanii praam sõitma liini ringiga, sest Vene piirivalve keelas otsetee.

'Ei teagi põhjust. Ehk mõne reasõduri liigne agarus,' kirjeldab laevafirma omanik Vjatšeslav Leedo intsidenti. Ka praegu liigub praam Venemaale kuuluvast Suursaare lääneküljest mööda väikese ringiga, igaks juhuks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Selle aasta maikuust avatud liin oleks lühim aga hoopiski saare idaküljest möödudes. 'Ida poolt lüheneks sõiduaeg praeguselt kuuelt tunnilt neljale ja poolele,' ütles laevafirma projektijuht Karl Kolk. Venemaa käsitab aga Suursaarest ida poole jäävat ala oma sisemerena ja see suund on üldse suletud.

Lootus lasub venelaste endi tahtes saar turistidele avada. Efektse loodusega saarel käimise vastu on Soomes suur huvi. Kunagi Soomele kuulunud saarel asuvad ka tuhandete põhjanaabrite kalmud ja suguvõsade juured. Lisaboonus laevafirmale oleks käibemaksuvaba kauplemise võimalus.

'Optimistliku plaani järgi võiksime saarel peatuda järgmisel suvel,' ütles Leedo.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing