Politsei tabas psühhotroopse aine käitlemises kahtlustatavad

31. juuli 2006, 13:51

Politsei pidas Tallinnas kinni noormehe ja neiu, keda kahtlustatakse enam kui nelja kilogrammi psühhotroopse aine GHB käitlemises, Põhja Ringkonnaprokuratuur.

21. juunil pidasid Põhja Politseiprefektuuri narkopolitseinikud Mustamäel kinni 23-aastase Heiko ning tema 22-aastase elukaaslase Katre. Politseinikud leidsid nende sõiduautost kokku 1233 grammi psühhotroopset ainet GHB. Kinnipeetute elukoha läbiotsimisel leiti veel 2790 grammi GHB-d.
22. juunil võttis Harju Maakohus Heiko kuueks kuuks vahi alla. Mõlemad kahtlustatavad on varem kriminaalkorras karistamata.

Põhja ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Taavi Perni sõnul ei ole kinnipeetud andnud ütluseid psühhotroopse aine päritolu ning selle kohta, mida ainega teha plaaniti. „Arvestades asjaolu, et läbiotsimiste käigus ära võetud GHB kogusest piisab umbes 2000 doosi valmistamiseks, on alust kahtlustada, et aine omandati ebaseadusliku edasiandmise eesmärgil,“ ütles Taavi Pern. Tema sõnul leiti kahtlustatavate elukoha läbiotsimise käigus ka üle 30 000 krooni sularaha.

Põhja Politseiprefektuuri narkotalituse vanemkomissari Kaido Kõplase sõnul oli kinnipidamisele eelnenud töös suur abi tähelepanelikest linlastest, kes politseid oma maja ümbruses toimuvast informeerisid. 'Vihjetelefonile laekunud info ei vii kurjategija kohese kinnipidamiseni, kuid on politseile väga oluline,' ütles Kõplas. 'Iga uut infokildu kontrollitakse ning pikema jälgimise käigus saadud teave võib viia mitmete kuritegude avastamiseni,' selgitas ta.

Karistusseadustiku kohaselt karistatakse grupiviisiliselt toime pandud suures koguses psühhotroopse aine käitlemise eest (§184) kolme kuni viieteistkümne aasta pikkuse vangistusega.

Lisaks 21. juunil ära võetud GHB-le leiti ja võeti Põhja PP poolt 2006. aasta esimese kuue kuu jooksul kokku ära ligikaudu 860 grammi GHB-d. Poole aasta jooksul peeti uimastite käitlemises kahtlustatavana kinni kokku 126 isikut, kohtusse saadeti 99 kriminaalasja.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing