USA börsid: tulemused nõrgad, nafta tugev

01. august 2006, 09:16

Käputäis nõrku majandustulemusi ja väike inflatsioonihirm vedas USA aktsiaturu eile kergelt miinusesse.

Kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jones tööstuskeskmine langes 0,30%, tasemeni 11 185,68 punkti ja peamiselt tehnoloogiasektori liikumisi kajastav Nasdaqi koondindeks 0,13%, peatudes 2091,47 punktil.

Töötajate koondamine ja ettevõtte restruktureerimine vähendas oluliselt kosmeetikatarvete müüja Avoni kvartalikasumit (aktsia -12%, 28,99 dollarit).
Lihatööstuskontserni Tyson aktsia langes prognoositust suurema kvartalikahjumi peale aga 2,9%, sulgudes 14,15 dollaril.

Taas hoogu saanud sõda Israeli ja Liibanoni vahel tõstis naftabarreli hinda eile New Yorgi kaubabörsil ligi 2 protsendi võrra, tasemeni 74,40 dollarini. Tõusvad kütusekulud panid investorid taas muretseva inflatsiooni võimaliku kiirenemise pärast.

Kõige enam murdusid naftahinna tõusu peale aga lennukompaniide aktsiaid. Continental Airlines kaotas 7,5% AMR Corp 5,4% oma väärtusest.

Lisaks kvartalitulemustele on investorite pilgud juba naelutatud järgmisel teisipäeval toimuvale USA keskpanga koosolekule. Kui pärast möödunud nädala lõpus avaldatud nõrka USA teise kvartali majanduskasvu numbrit hakkas hajuma hirm, et keskpank võib taas baasintressimäära tõsta (5,25 protsendilt 5,50 protsendini), siis kütusekulude kallinemisest kiireneda võiv inflatsioon võib keskpanga sundida siiski vabalt ka intresse tõstma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing