Ekspress Grupp kolmekordistas kasumi

02. august 2006, 13:01

Ekspress Grupi konsolideeritud käive tänavu esimese kuue kuuga oli 446,4 miljonit krooni, mis on 113,6 miljonit krooni ehk 34% mullusest suurem.

Ekspress Grupi teatel oli kuue kuu puhaskasum 47,6 miljonit krooni (2005. aastal 16,4 miljonit krooni).

Grupi käibe kiire kasvu taga on reklaamikäivete suurenemine kirjastustes, Printalli head müügitulemused, raamatuäride käibe kasv ning Ekspress Hotline"i lisandumine.

Ekspress Grupi osalusega ettevõtetest teenis suurima puhaskasumi trükikoda Printall - kuue kuu käive moodustas 164,6 miljonit krooni ning puhaskasum 22,7 miljonit krooni. Printall on saavutanud uute trükiseadmete investeeringutele täisvõimsuse ning on olnud edukas trükiteenuste ekspordis.

Toetatuna tugevast reklaamiturust olid edukad ka kõik gruppi kuuluvad kirjastused. Nädalalehte Eesti Ekspress välja andev Eesti Ekspressi Kirjastus teenis kuue kuuga 11,8 miljonit krooni puhaskasumit. SL Õhtulehe puhaskasum oli 10,7 miljonit krooni, millest on muuhulgas maha läinud 5,4 miljonit krooni dividendidelt arvestatud tulumaksu.

Ajakirjade Kirjastuse puhaskasum oli 6,0 miljonit (dividendide tulumaks 5,3 miljonit krooni). Suur kasumi kasv oli Eesti Päevalehel. Kuue kuu 12,9 miljoni kroonine kasum sisaldab Linnalehe osaluse müügist saadud erakorralist tulu. Eelmise aasta lõpus neli korda nädalas ilmuma hakanud Linnaleht sai kuue kuuga 3,1 miljonit krooni kahjumit.

Kasumisse on jõudnud ka Ekspress Grupi poolt Leedus kirjastatavad ajakirjad. Kui eelmise aasta esimeses pooles moodustas UAB Ekspress Leidyba kahjum 0,5 miljonit krooni, siis tänavu kuue kuuga teeniti miljon krooni kasumit. Ekspress Leidyba koondab kokku 17 ajakirja, sh antakse välja Leedu suurima lugejaskonnaga kuukirja Panele ja juhtivat naisteajakirja Moteris.

Juulis jõudis lõpule Ekspress Gruppi kuuluvate raamatuäride Rahva Raamatu ja Raamatuvaramu ühinemine. Esimese kuue kuuga teenisid raamatuärid kaks miljonit krooni puhaskasumit.

Ekspress Grupile kuulub nädalaleht Eesti Ekspress, trükikoda Printall, Leedu ajakirjade grupp Ekspress Leidyba, Rahva Raamat, 50-protsendiline osalus Ekspress Hotline"s, Eesti Päevalehes, SL Õhtulehes, Ajakirjade Kirjastuses ja Express Postis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing