Mõis: Edukas on idapoole vaatav pank

02. august 2006, 12:45

Endise Hansapanga juhi Jüri Mõisa sõnul võidab siinsel pangandusmaastikul see, kes vaatab kõige enam idapoole.

'Minu arvates on Eesti turul head võimalused sellel, kes suudab idakaubanduse finantseerimist kõige paremini korraldada,' kommenteeris e-kirjas kunagine Hansapanga juhatuse esimees Jüri Mõis.

Rusikareegel õpetab, et iga üks protsent majanduskasvu annab 2 protsenti väliskaubanduse kasvu, Venemaa majanduse aastakasvu mõõdetakse juba peaaegu kahekohalise numbriga. Eesti suurust ja asukohta arvestades on see kõige olulisem majandustegur. Panga nimesilt pole oluline, kirjutas Mõis.

'Käib uurimine, millised võimalused on Venemaal, seda enam, et Nordea müüs oma osa Moskva rahvusvahelisest pangast First International Moskva Bank, mille asemele nüüd kindlasti vaadatakse uut panka,' rääkis Nordea juhatuse esimees Vahur Kraft.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing