Ühe auto eest võib sõiduhüvitist saada mitu inimest

02. august 2006, 12:32

Uue isikliku auto hüvitamise korra järgi saab ühe auto pealt maksuvaba arvestuseta hüvitist taotleda ka mitu inimest, kui üldsumma ei ületa 1000 krooni.

Töötaja peab tööandjale kirjalikult kinnitama, et ilma arvestuseta saadud hüvitamise piirmäär auto kohta ei ole kokku üle 1000 krooni (juhul kui keegi teine saab sama auto eest hüvitist) ning et töötaja ei saa arvestuseta hüvitist mitme tööandja käest kokku üle 1000 krooni.

'Sõidupäeviku olemasolul võib toetust sama auto kasutamise eest saada mitu inimest, igaüks kuni 2000 krooni. Kusjuures arvestuse (sõidupäeviku) olemasolu korral võib üks inimene ühe auto eest mitme tööandja olemasolu korral igalt tööandjalt 2000 kr saada. Ranged piirangud on ainult juhuks, kui makstakse hüvitist ilma sõidupäevikuta,' kommenteeris Rahandusministeerium.

Juhul kui ilmneb, et töötaja on saanud rohkem kui 1000 krooni eest maksuvaba arvestuseta hüvitist või ühe auto eest on makstud arvestusteta hüvitist rohkem kui 1000 krooni eest, siis peab töötaja saadud hüvitise deklareerima füüsilise isiku tuluna ning ise sellelt tulumaksu maksma.

Rahaministeeriumi teatel tekib alus täiendavaks kontrolliks, kui tööandjate esitatavatest deklaratsioonidest ilmneb mõni alljärgnevatest:
- töötaja on saanud 1000-kroonist hüvitist mitmelt tööandjalt korraga;
- ühe sõiduki eest on 1000-kroonist hüvitist makstud üheaegselt mitme tööandja poolt;
- tööandja on 1000-kroonist hüvitist sama auto eest makstud üheaegselt mitmele töötajale.

Uue isikliku auto hüvitamise korra järgi saab töötaja taotleda kuni 1000 kroonist maksuvaba hüvitist ka sel juhul, kui ta on auto kasutajana tehnilises passis (eelnevalt pidi olema omanik või liisingu võtja).

Vabariigi valitsuse otsusega muutusid hiljuti isikliku sõiduauto teenistus-, töö- ja ametisõitudeks kasutamise kulude hüvitise maksmise tingimused ja piirmäärad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing