Kuressaare kutsub kammermuusika gurmaane

Kersti Inno 04. august 2006, 00:00

Kammermuusika gurmaanid on alates tulevast teisipäevast oodatud Saaremaa pealinna, kus toimuvad juba kaheteistkümnendat korda Kuressaare Kammermuusika Päevad.

Avagalal 8. augustil tehakse kummardus ühele muusikaloo suurimale geeniusele Mozartile. Helilooja 250. sünniaastapäevaga seoses kohustuslikuna tunduv reveranss on tegelikult mitme Eesti suvefestivali pärliks osutunud. Ka seekord on esinejate koosseis paljutõotav - meie oma tippinterpreedid Heli Veskus, Nata-Ly Sakkos, Toomas Vavilov jt ning muidugi Mozarti muusika - laulud ja oivalised kammerteosed.

Gurmaanluse tippu on sel festivalil oodata kontserdilt "Fantaasiad" 10. augustil, kus esineb Irina Zahharenkova - Eesti noorte pianistide põlvkonna väljapaistvamaid ja huvitavamaid esindajaid.

Tema sõrmede all hakkab klaver nii eriliselt laulma, et ka muusikakauge inimene on imest lummatud. Seda tasub tõesti Kuressaarde tabama tõtata, kuna pianist esineb Eestis harva. Viimastel aastatel on ta järjest väga mainekatelt ja elitaarsetelt konkurssidelt ja festivalidelt auhindu noppinud ning põnevaid kontserdipakkumisi saanud. Selle suve võidud on Itaaliast Casagrande-nimeliselt XXVII pianistide konkursilt ja Saksamaalt Leipzigi XV Bachi konkursilt. Selle noore daami mängu- ja võiduhoog on lausa hämmastav. Igas žanris meisterpianist esitab Kuressaares valdavalt kaunist klassikat - Scarlatti, Villa-Lobose, Beethoveni, Mozarti ja Prokofjevi teoseid.

Viimastel aastatel on Kuressaare Kammermuusika Päevad muutunud üha rahvusvahelisemaks ning lisaks Eesti tippinterpreetidele on festivalil esinenud nimekad solistid ja kammeransamblid kaugemalt. Seekord on oodata külalisi Lätist - neli naist saksofonil ansamblis "n(ex)t" esitavad 9. augustil põneva kava "Visioonid" eri ajastuist ja žanreist. 10. augustil esitab meeskvartett "Quattro Stagioni" Norrast kireva kava kesk- ja renessansiaja ning norra vokaalmuusikast. Põhjamaisesse sumedasse augustiöösse toovad eksootikat ja tuld ning kaasahaaravaid flamenkorütme Hispaania-Austria ühendatud jõud kontserdil "Eksootilised promenaadid" 11. augustil.

Festivali viimasel kontserdil 12. augustil esineb Soome kammermuusika lipulaev Trio Finlandia teostega klassika kullafondist.

Kontserdipaikadeks on Kuressaare kammersaalid - kultuurikeskus, keskaegne Kuressaare linnuse kapiitlisaal, Raekoja saal, muusikakooli saal, Rüütli SPA Ritteri saal, Kuressaare Laurentiuse kirik, Kuressaare Linnateater.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing