Larin kannapöördeid Päevalehes ei plaani

Koit Brinkmann 04. august 2006, 00:00

"Ühiskonna ja lugejate ootused kvaliteetajalehele on kõrged ja selles osas ei tohi teha järeleandmisi, samuti eeldab kvaliteetajaleheks olemine seda, et väärtustega ei mängita ning lehelugejate ootusi ootamatute kannapööretega ei peteta," ütles Larin eile.

Samas märkis ta, et Eesti Päevalehel on alati olnud uuenduste tegija ja teerajaja maine ning teised Eesti väljaanded on nende käest palju õppinud.

Uue peatoimetaja arvates ei rahulda lugejate ootusi enam üks kord päevas kindlal kellaajal ilmuva uudistevoo kontseptsioon, mistõttu on ka Eesti Päevalehe jaoks ajalehe ja võrguväljaande lugejad ühtviisi tähtsad.

"Iga päev ilmuva ajalehe südameks ja mootoriks on uudised ning kõva uudistelehe maine on meie jaoks oluline," märkis ta. "Kuid ega me oma seniseid kaubamärke - Eesti parimaid arvamuskülgi, tasakaalustatud analüüsi, vaimukaid kommentaare ja põhjalikke taustalugusid - tegemata ei jäta."

"Meie eesmärk on olla Eesti suurim kvaliteetväljaanne," sõnas Larin, kelle jaoks on peatoimetaja koht suur väljakutse ning suur vastutus. Praegu on Eesti Päevalehe tiraaž Postimehest kaks korda väiksem, juuli seisuga olid numbrid vastavalt 32 000 ja 64 000.

Larinil jätkus kiidusõnu ka kollektiivi kohta. Ta ütles, et peab Eesti Päevalehe ajakirjanikke ja kogu kollektiivi parimateks, keda ta teab.

Päevalehe nõukogu otsustas 14. juulil vabastada Priit Hõbemäe peatoimetaja ametist. Nõukogu liige ja 50protsendilise osalusega Eesti Päevalehe omanik Jaan Manitski on kiitnud senise juhatuse, kuhu kuulus ka Hõbemägi, head meeskonnatööd, mille tulemusena on leht viie aasta jooksul kahjumist kasumisse toodud. Kuid samas leidis ta, et mõnikord on kasulik, kui tuleb uus inimene ja lehte edasi arendab. Eesti Päevalehe juhatuse esimehena jätkab Aavo Kokk.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing