Ühispank kantis vana võla

ÄP 04. august 2006, 00:00

Ühispank on kantinud 121 miljonit krooni võlanõuet pankrotis ASi Eriõli vastu enda juhtidega seotud offshore-firmale, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Eriõli oli 1997. aastal erastanud põlevkiviõlitootja Kiviter. Offshore'i kaudu raha liigutamise üks eesmärkidest võib olla Ühispanga bilansi puhastamine, ent ka maksudest kõrvalehoidmine ja raha teenimine Ühispanga juhtidega seotud riiulifirmadele.

Hetkeseis: Eriõliga seotud ettevõtjad on täna eduka põlevkiviõlitootja Viru Keemia Grupi omanikud. Nendel õnnestus offshore-firmasid ning Ühispanga abi kasutades hiilida kõrvale Kiviteri erastamisel võetud kohustustest ja varad Kiviterist välja kantida. Ligi veerand Viru Keemia Grupist kuulub Ühispanga juhtkonnas olnud Margus Kangrole, kes sai sadu miljoneid kroone väärt osaluse ainult 95 000 krooniga. Eelmise aasta seisuga olid teised suuremad aktsionärid Priit Piilmann, Elar Sarapuu ja Ants Laos.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing