EPL: Puidust uksed ja aknad lähevad kallimaks

04. august 2006, 07:34

Märgatavalt kallinenud saelaud ei jäta mõjutamata ka puidust toodangu hindu.

Puidust aknaid, uksi ja maju valmistava Aru Grupi juhatuse esimees Juhan Viise märkis, et tõenäoliselt ootab tarbijat ees 12–15protsendine hinnatõus, esialgu lisatakse toodangule kümme protsenti, kirjutab Eesti Päevaleht.

Viise sõnul ei mõjuta toodangu hinda üksnes saelaua kallinemine, ka klaasi ja metallosade eest küsitakse senisest rohkem. 'Eks meie kasumimarginaalid jäävad sel aastal kindlasti väiksemaks kui varem,' ennustas Viise.

Hinnatõus pole aga pidurdanud klientide ostusoovi ning nõudlus on pigem kasvanud kui kahanenud. Tarneajad võivad Aru Grupis olenevalt tootest ulatuda kuni kuue nädalani.

Kõikvõimalikku puidukraami müüva Puumarketi ostujuht Urmas Liivak sõnas, et järsk hinnatõus tabas neid 1. juulil, mil suuremad saeveskid hakkasid oma toodangut müüma uue hinnakirja alusel. 'Saematerjali hind tõusis sisuliselt kümme protsenti, aga oli ka neid toote-gruppe, kus tõus oli 20 protsenti,' ütles Liivak. Näiteks ehituslik lauamaterjal kallines koguni 25 protsenti.

Liivaku sõnul olid ka nemad sunnitud järsult hinda tõstma, seega saab voodri- ja põrandalaudu ning muud puidust toodangut nüüd keskmiselt kümme protsenti kallima hinnaga. Liivak arvas, et näiteks höövelmaterjali puhul võib karta, et see kallineb edaspidi veel kümne protsendi võrra.

Samas märkis Liivak, et kõrgetest hindadest hoolimata on igasugusest puitmaterjalist suur puudus ning nõudmine ületab märgatavalt pakkumise.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing