PM: Riigi toeta linnalähiliin pitsitab kunde rahakotti

04. august 2006, 07:58

Harjumaalt Saku vallast ei käi Tallinna riigilt toetust saavat bussiliini, vaid ainult kommertsliin, mille hinnad aga tõusevad jätkuvalt.

Iga päev Sakust Tallinna tööle käiv Marja Vaba kulutab koos linnas koolis käiva pojaga päevas transpordi peale 100 krooni, kirjutab Postimees. 'Õudusega avastasin, et muud varianti linna saada enam ei olegi kui Samatiga, sest päevas käib ainult kuus-seitse rongi,' ütles ta ja lisas, et väikebussifirma Samat tõstis hinda 1. augustist.

Harjumaal maavalitsuse asemel ühistransporti korraldava Harjumaa Ühistranspordikeskuse sõitjateveo spetsialisti Kadri Krooni sõnul on Saku vald praegu ainuke Harjumaa omavalitsus, kus vedaja on monopoolses seisus ja kuhu sõidab ainult kommertsliin.

Avalikule liinile maksab riik dotatsiooni ning võib liini piletihinda kontrollida, kommertsliin peab aga hakkama saama ainult piletituluga. ASi Samat dispetšeri sõnul tõstiski firma Saku-Tallinna liinil piletihindu seoses kütuse hinna tõusuga.

Ühistranspordikeskuse tegevdirektori Ago Kokseri sõnul ei saa Saku-Tallinna liinile ilma riigihanketa ka avalikku liini käiku panna. 'Hanked teeme esimese asjana septembris,' lubas ta. Uute hangetega otsib ühistranspordikeskus vedajaid kogu Harjumaale. Uute lepingute jõustumiseni teenindab reisijaid edasi Harjumaa Liinid.

Kokseri sõnul loodab keskus uued liinid tööle saada järgmise aasta märtsist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing