100 000 m2 elamispindA Pärnu jõe kaldale

Peeter Raidla 07. august 2006, 00:00

Marcopoduse taga peituvad Pärnu kalatöötlusfirma Japs omanikud Arved ja Liidia Soovik. Kanpol Kinnisvara osanike struktuur on veidi keerukam, kuid tooni annavad seal Pärnu mehed Margus Kangur ja Jüri Poltan, kes on laiemale avalikkusele tuntud eeskätt kui ASi Kohuke aktsionärid, ning Tallinna ärimees Anti Pihtje. Kinnisvarafirmana tegutsevat LVM Arendust juhib ühe osanikuna Andres Sutt. Vallikraavi Kinnisvara taga on üle Eesti tuntud Tartu kinnisvaraarendajad Raivo Rand ja Aivar Tuulberg ning Tallinna Lihatööstuse peidetud osanike hulgast tõusevad esile kalandusärimehed, isa ja poeg Tiit ja Toomas Kõuhkna.

Läinud aasta detsembris omandas Uusarenduse OÜ kohalikult kalatööstusfirmalt Maseko 87,3 miljoni krooni eest otse Pärnu jõe kaldal Suur-Jõe tänavas kinnistu. Jutt on enam kui 13 hektari suurusest maatükist.

Suurem osa Maseko hoonetest on juba lammutatud. Samas kõrval asub teinegi, Kanpol Kinnisvarale kuuluv kinnistu, millel pinda veidi alla hektari. Neid kahte kinnistut kavatsetakse Andres Suti sõnul arendada ühtse detailplaneeringu järgi. Sinna on planeeritud valdavalt 4-5korruselised kortermajad, sekka ka paar kõrgemat, 8korruselist. Jõe poole on mõeldud eksklusiivsemad kahekorruselised ridamajad. Kokku on seal kavas ehitada ligi 100 000 ruutmeetrit elamispinda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:10

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing