EPL: Tallinna-lähedaste maatükkide hinnad on poole aastaga kahekordistunud

07. august 2006, 07:46

Tallinna lähedal asuvate elamukruntide hinnad on viimase aastaga jõudsalt kasvanud, sest inimesed müüvad oma linnakorteri, et ehitada linnaserva eramu.

Kinnisvarabüroo Uus Maa hinnangul on mõnes piirkonnas krundid aastaga kallinenud isegi kuni 100%, näiteks Harku vallas, Tabasalu ümbruses, Viimsi poolsaarel ning Tallinna piirides Meriväljal, Pirital, Kakumäel ja Nõmmel, kirjutab Eesti Päevaleht.

Uus Maa konsultandi Kaie Kulliku sõnul tõusid elamukruntide hinnad märtsikuust järsult ning tõus jätkub tasapisi veelgi. '1000ruutmeetrise elamukrundi eest tuleb mõnel pool välja käia üle kahe miljoni krooni – see on siis hästi saadud,' ütles ta. See sisaldab muidugi ka arendaja poolt juurdepääsuteid ning vesi, elekter ja mõnel juhul ka kanalisatsioon on hinna sees.

Vähem kui 80–100 protsenti on aasta algusest kallinenud nii-öelda teise kategooria piirkondade – näiteks Rae ja Kiili valla – elamukrundid. 'Kiili või Rae vallas küsitakse 1000ruutmeetrise krundi eest 900 000 krooni, samuti Jõelähtme vallas,' ütles Kullik.

Kui aasta alguses võis Viimsis saada 1000-ruutmeetrise elamukrundi veel 800 000–900 000 krooniga, siis nüüd maksab see Kulliku sõnul vähemalt 1,8 miljonit krooni.

'Minu arvates saab korteritest väljakolimine hoogu juurde,' ütles Kullik. 'Inimestel, kes korterites elavad, on peret juurde kasvanud, nad on tööga kindlustatud, palgad on tõusnud ja tänu sellele tahaksid nad oma elamist väljaspool Tallinna, eramajas,' lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing