Savisaar rääkis Soome kaubandus- ja tööstusministriga gaasitrassist

Airi Ilisson 07. august 2006, 10:24

Hommikusel kohtumisel Soome kaubandus- ja tööstusminister Mauri Pekkarisega tulid teemaks Eesti-Soome vaheline gaasitrass ning ESTLINKi merekaabel.

Konkreetsemalt peatuti Eesti-Soome vahelise gaasitrassi potentsiaalsel liitmisel Vene–Saksa gaasitrassiga. Samuti arutati elektriturgude ühinemist, mis saab teoks juba ehitatava Eesti ja Soome vahelise merekaabli ESTLINK valmimisel (plaani järgi tänavu novembri lõpuks). Kõne all oli ka Soome, Eesti ja Läti gaasivarustuse turvalisuse erinevad aspektid.

Minister Mauri Pekkarinen saabus Tallinna laupäeva hommikul ja suundus edasi Tartusse, kus osales koos minister Savisaarega Soome firma Betset OY tütarettevõtte Ikodor uue tootmisliini avamisel Tartu külje all Kärknas. Õhtul suundub Mauri Pekkarinen edasi Riiga.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi andmetel on Soome viimasel kümnendil olnud Eesti suurim kaubanduspartner. Kui 1992. a. oli Eesti kaubavahetus praktiliselt tasakaalus, siis hilisematel aastatel kasvas Eesti import Soomest oluliselt rohkem kui Eesti eksport Soome ja kuni 2001. a. oli kaubavahetuse bilanss Eesti jaoks pidevalt negatiivne.

Soome import vähenes ning esmakordselt Eesti Vabariigi taasiseseisvusaja jooksul kauples Eesti Soomega ülejäägiga - saldo aastal 2001 oli 6 miljardit krooni Eesti kasuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing