EPL: Kokkuostupunktid ägavad enneolematu taarauputuse all

08. august 2006, 07:19

Eesti Pandipakend on suvel taara loendamise ja raha maksmisega jänni jäänud.

Eelmisest nädalast on suletud 26 OÜ Maskhone taarakokkuostupunkti Järvamaal, Lääne-Virumaal ja Harjumaal. Need jäävad suletuks seni, kuni OÜ Eesti Pandipakend on Maskhonele tasunud juulikuus kogutud taara eest, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Pandipakend on meile võlgu 500 000 krooni, mis on meie kümne päeva käive,' ütles OÜ Maskhone tegevjuht Aare Maasik. Probleemid raha kättesaamisega tekkisid Maasiku sõnul juba juunis.

Maasik on Eesti Pandipakendi saamatuse pärast nördinud. Et taarapunkte ei peaks rahapuudusel sulgema, tegi ta Pandipakendile ettepaneku maksta talle kui kokkuostjale taara eest keskmist hinda ja teha hiljem tasaarveldus. Veel pakkus Maasik Pandipakendile, et nad võiksid teha ettemaksu. Selleks ei näinud Pandipakend vajadust.

OÜ Adelan Tallinnas asuva taarakokkuostupunkti töötaja Eda Kovin polnud oma 20aastase staaži jooksul sellist taarauputust veel näinud kui tänavu. On juhtunud isegi seda, et kokkuost on tulnud katkestada.

OÜ Eesti Pandipakend PR- ja turundusjuht Birgit Tolmann möönis, et taara loendamise mahajäämus on ligi kaks nädalat. Tolmanni sõnul ei osanud keegi sellist tagastamise kasvu ennustada. Kui eelmisel aastal toodi loenduskeskusse igal suvekuu nädalal keskmiselt 13 000 kotti taarat, siis nüüd tuuakse 39 000 kotti.

Lahendusena näeb Pandipakend oma loendamisvõimsuse jätkuvat tõstmist. Järgmise aasta kevadeks plaanitakse osta võimas klaasiloendamismasin, millega on võimalik loendada ka plastpakendeid ja purke.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing