Kalevipoja kuju paigutatakse Maarjamäe memoriaali juurde

Liis Kängsepp 08. august 2006, 14:55

Kalevipoja komisjon otsustas tänasel nõupidamisel, et kuju võiks paigutada Tallinnasse Maarjamäe memoriaali juurde merre, teatas Tallinna linnavalitsus.

Komisjoni 16. augustil toimuval koosolekul määratakse kuju kõrgus, kaugus ning konkursitingimused, millele järgnevad täpsemad geoloogilised uuringud. Kuju autor on skulptor Tauno Kangro, kes astus hiljuti Keskerakonda.

Linnapea Jüri Ratas ütles, et komisjoni tänane nõupidamine keskendus asukoha leidmisele. Linnapea sõnul on ta sageli Kalevipoja kuju mõtet jaganud linna väliskülalistega ja saanud alati positiivse vastukaja.

Kalevipoja kuju rajamise komisjoni juhib linnapea Jüri Ratas, tema asetäitja on abilinnapea Olga Sõtnik. Komisjoni kuuluvad abilinnapead Kalev Kallo, Taavi Aas ja Kaia Jäppinen, linnaplaneerimise ameti juhataja Igor Volkov, kommunaalameti juhataja Ain Valdmann, linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni esimees Tarmo Lausing, arhitekt Kersti Lootus ja linnapea nõunik Kaido Padar.

Tallinna Linnavolikogu 2. juuni 2005 otsusega nr 154 anti Tallinna Linnavalitsusele korraldus rajada Kalevipoja kuju Tallinna lahte. Tallinna Linnavalitsus moodustas tänavu 24. mai istungil Kalevipoja kuju ajutise komisjoni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing