Tartu plaanib tänavate remontimise riigihankeid

Liis Kängsepp 08. august 2006, 13:29

Tartu linn esitas volikogule eelnõud Võru ja Küüni tänava remondi projekteerimise korraldamiseks, teatas linnavalitsus.

Tartu linn soovib rekonstrueerida Võru tänava sadamaraudtee-Aardla tänava lõigu ning Küüni tänava. Tänavu Võru tänava remondiks korraldatud hankele esitas pakkumise ainult OÜ Tinter-Projekt, kelle pakkumine oli linna jaoks liiga kallis.

Projekteerimistingimused näevad ette töö mahus kahe lahenduse esitamist:
esimeses võimaluses on Võru 77 krundile rajatud kaubandusettevõte ning kogu tänava rekonstrueerimist ei kavandata, teises lahenduses realiseeritakse Võru tänava laiendus kogu lõigus. Töö mahus esitatakse ristmike ja juurdepääsude liikluskorraldus ning projekteeritakse kõnni- ja jalgrattateed. Kui volikogu riigihanke korraldamisega nõustub, on hanke tähtaeg 2007. a märtsikuu lõpp.

Küüni tänava projekteerimistingimustes on ette nähtud, et Raekoja plats, Küüni tänav ja Rüütli tänav peaksid tulevikus moodustama ühtse terviku. Projektis tuleb leida asukoht ja lahendus vanalinna maketile, kohtumiskohale ja purskkaevule ning anda ülevaated kujundusprojekti edasiarendamise võimalustest, näiteks täiendavate monumentide, kohvikute, paviljonide ja haljastuse paigaldamiseks.

Projekteeritakse võimalike suvekaubandus- ja lillemüügipaviljonide asukohad, suvekohvikute alad ning avalikult kasutatav tualett koos tehnovõrkudega. Projektis lahendatakse valgustuse ja haljastuse rekonstrueerimine. Kui volikogu riigihankega nõus on, on Küüni tänava projekteerimise tähtaeg 2007. aasta 30. mai.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing