ÄL: Värska Vesi läheb Soome

09. august 2006, 07:44

Selle kuu lõpus saadab Lõuna-Eesti veetootja üle lahe esimesed autotäied joogivett.

'Soomlaste jaoks tegime spetsiaalse 0,33-liitrise klaaspudeli, mida me Eestis ei kasuta,' ütles firma tegevjuht Urmas Jõgeva. Jalg on maha pandud ka Lätis ning asju aetakse Venemaal, kuid viimase osas Jõgeva konkreetseid tärmineid anda ei julge, kirjutab Ärileht.

Välisturgudele minek on Värska jaoks hädavajalik, aga keeruline. 'Meie vee spetsiifiline maitse on nii tugevus kui ka nõrkus,' selgitab Jõgeva põhjuseid, miks välismaalasi on keeruline loodusliku mineraalvee maitsega harjutada.

Raskeimad ajad on Värskal siiski seljataha jäänud. Käive ja kasum kasvavad. Firma laiendab tootmist, investeerib seadmetesse ja just valmis ka uus laokompleks.

Kümmekond aastat tagasi Eesti turgu valitsenud veetootja jäi loorberitele puhkama, tunnistavad ettevõtte juhid täna. Investeeringuid ei tehtud ja kui tehti, siis ikka paar aastat hiljem kui konkurendid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing