EPL: Alexela kett kavandab koos sakslastega biokütuse müüki

09. august 2006, 07:19

Alexela peab sakslastega läbirääkimisi biokütuse müügiks Alexela ja Uno-Xi tanklates.

Elektriärimees Heino Harakuga Paldiskisse biokütusetehast kavandanud Saksa firma Schneider Mineraloel Meissen GmbH sepistab koos tanklaketi Uno-X omandanud Alexelaga biokütuse Eestisse müügile toomise plaani, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Väga tõenäoline on, et biokütus tuleb ühel hetkel Alexela ja Uno-Xi tanklatesse müüki. Kas seda on vaja teha koos sakslastega, ei oska veel öelda, läbirääkimised käivad,' ütles Alexela juht Heiti Hääl. Müüki tuleks vahekorras 80:20 segatud tavalise diislikütuse ja biokütuse segu, mille liitrihind oleks mõnikümmend senti soodsam kui tavalisel diislikütusel ning mis sobiks kõigile diiselmootoriga autodele.

Jutt käib tänavu loodud firmast OÜ Biokütus, millest hetkel kuulub pool Harakule ja pool Saksa firmale, kellel on Saksamaal ja Austrias välja arendatud märkimisväärne 96 biokütusetanklast koosnev võrgustik ning kelle ametlikesse plaanidesse kuulub müügivõrgu laiendamine Poolasse, Tšehhi ja Hollandisse. Nüüd siis ka Eestisse, Lätisse ja Leetu, kui Alexela peaks omandama Haraku osaluse Biokütuses.

OÜ Biokütus osaluse müümine Alexelale tähendaks, et ärimees Heino Harak on paari aasta jooksul käima pannud kaks biokütuse valdkonna projekti, ent taandunud ise mõlemast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing