PM: Igast kümnendast tanklast võib tolli hinnangul saada solkkütust

10. august 2006, 07:49

Maksu- ja tolliameti hinnangul võib iga kümnes tankla Eestis müüa automootorile sobimatut halva kvaliteediga diislikütust.

Selle aasta esimesel poolel kontrollisid tolliametnikud 340 tanklat ja avastasid ebakvaliteetse kütuse müügi 60 juhul, kirjutab Postimees.

'Kütus oli ebakvaliteetne peamiselt kõrge väävlisisalduse ja madala leekpunkti tõttu, mille tagajärjel eraldub keskkonda kahjulikke aineid ning automootorid kuluvad liigselt, samuti on nõutust madalama leekpunktiga kütus plahvatusohtlikum,' kommenteeris maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja järelevalve alal Margus Noormaa.

Maksuameti teatel õnnestus nende inspektoreil peatada ligi 300 000 liitri ebakvaliteetse kütuse müük.

Ainuüksi juulis ja augustis tegid tolliametnikud ettekirjutusi veel 17 tanklale üle Eesti. Enamik neist olid väikesed firmad. Rahvusvahelistest kettidest leidis tolliamet liiga madala leektäpiga diislit viimati märtsis Hydro Texaco Uno X Valga tanklast. Kütuseturu liidrid Neste või Statoil pole aga tänavu kordagi patustajate nimekirjadesse sattunud.

Asjatundjate sõnul viib diislikütuse leekpunkti ehk leektäpi normist kõrvale tühinegi kogus bensiini. Ühe suurema leektäpi eksimuse leidsid tolliametnikud juuli algul Olerexi Kuressaare tanklast.

Firma juhtkond ei soostunud juhtumit eile kommenteerima. Ettevõtte jurist Liane Raave teatas vaid seda, et äriühingu esindaja viibib töölähetuses. Olerex müüb ettevõtte kodulehe andmeil Venemaa Kiriši tehase toodangut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing