PM: Panditaara tagastamine takerdub jätkuvalt

10. august 2006, 07:44

Juba aasta eest Eestis jõustunud panditaara süsteem pole siiani korralikult käivitunud.

Eesti Pandipakend ei saa oodatust suuremate taarakogustega hakkama, mistõttu on probleeme ka pakendite tagastamisega, kirjutab Postimees.

Harjumaal Sakus Rocca poodi pidava Silvia Toode sõnul on tema poe taaraautomaat tihti tehniliste rikete tõttu suletud, kuid probleeme on ka taarat koguva Eesti Pandipakendiga. 'Mõnikord upu või taara sisse ära,' kirjeldas Toode.

Tema sõnul on paar korda juhtunud, et pakendiringi tegev auto saab enne Sakku jõudmist täis ja sõidab pakendikeskusesse tagasi.

Eesti Pandipakendi PR- ja turundusjuhi Birgit Tolmanni sõnul ei osanud nad tänavu eelmisest suvest kolm korda suuremaid pakendikoguseid ette näha. Ta rõhutas, et see on esimene suvi, mil pakendikogumine täiel määral toimib.

Tolmanni sõnul pole praegu enam probleeme ka pakendiautomaatide tühjendamisega. 'Seisakud olid paar nädalat tagasi.'

Tolmanni hinnangul töötas pandipakendite tagastamise süsteem eelmisel talvel veatult ning praegune probleem on hooajaline. 'Arvan, et septembris-oktoobris on kõik jälle normaalsetesse rööbastesse loksunud,' lisas ta.

Taaraettevõtete esindusorganisatsiooni Taara Liit juhatuse liikme Peeter Roosalo sõnul on ajutisi probleeme olnud paljudel taaraettevõtetel, kuid hullem oli olukord Järvamaal, kus taarapunktid olid suletud pikemalt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing