Aruküla uudistetegijad saavad toimetuseruumid

Pille Rõivas 11. august 2006, 00:00

Aruküla koolinoored on üle aasta välja andnud kohalikku ajalehte, mida elanikud saavad ka kojutoomisega tellida. Aastaga on noorte ajakirjanike tegevus jõudnud punkti, mil on vajadus ühiste ruumide järele. Praegu toimuvad toimetuse koosolekud kas interneti vahendusel või kellegi juures kodus.

Lehe eestvedaja Henri Reeder on otsustanud, et on aeg astuda lehetegemises samm edasi. Selleks on vaja ruume, kus korraldada toimetuse koosolekuid ja ühiselt koostada järgnevaid ajalehenumbreid.

Koostöös valla ja Aruküla Kultuuriseltsiga on jõutud kokkuleppele, et noortele eraldatakse üks ruum kultuuriseltsi juures, kus hakata tegema ajalehetoimetuse tööd. Sisse kolitakse sügisel. "Ühine toimetuseruum aitab meil teha paremat ajalehte, mida rahvale pakkuda. Siis saame teha suuremaid infokoosolekuid ja arutada teemasid," selgitab peatoimetaja Henri Reeder.

Järgmise sammuna plaanib Henri ajalehetegemist muuta ametlikumaks, et oleks võimalik küsida ajalehe väljaandmisel vallalt toetust ning maksta ka pisut honorari reporteritele. "Loomulikult oleks väikegi honorar kirjutajatele lisamotivaatoriks," ütleb Henri.

Läbirääkimised käivad ka Aruküla Kultuuriseltsiga liitumise suhtes. Üheks variandiks oleks kultuuriseltsiga vähemalt mõneks ajaks ühineda, see säästaks noori mittetulundusühingu loomisega kaasnevast paberimajandusest.

Aruküla Kultuuriseltsi tegevjuht Garina Paiste peab Aruküla Uudiste noorte tugevaimaks küljeks ettevõtlikkust ja tahet. Seepärast ongi Aruküla elanikud noorte tehtava ajalehe hästi omaks võtnud.

Garina sõnul on veel otsustamisel, kas noored võetakse kultuuriseltsi alla või soovitatakse neil moodustada oma mittetulundusühing. "Otsuse teeme lähtuvalt noorte plaanist ja kuidas neil endile see kasulikum tuleks," ütleb Garina.

16. aprillil täitus aasta esimese Aruküla ajalehe Aruküla Uudised ilmumisest. Tellijaid on 40 ringis. Ajaleht ilmub kaks korda kuus ja trükitakse Tallinnas ühes paljundusfirmas. Väljaandmise kulud on umbes 400 krooni kuus, mis tasutakse tellijate annetatud raha eest.

Praegu tegeleb Aruküla ajalehega kokku ligikaudu 20 reporterit. Igas lehenumbris lööb kaasa viis-kuus reporterit korraga.

Tellisin Aruküla Uudised aasta alguses poe seinal oleva kuulutuse peale. Olen lehega rahul, selle vahendusel saan kohaliku elu ja uudistega kursis olla.

Kasulikuks pean ka ürituste kalendrit, sest poes kuulutuste pealt loetud info kipub meelest ära minema.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing