Rinda pistavad väärtfilm ja kassahitt

Christel Karits 11. august 2006, 00:00

Tänasest jõuab kinos "Sõprus" publiku ette Hispaania tuntuima režissööri Pedro Almodóvari kõige publikusõbralikum film "Volver", teistes Eesti suuremates kinodes hakkab publikurekordi eest võitlema igas vanuses vaatajatele mõeldud südamlik animakomöödia "Autod".

Film "Volver" on sissevaade Madridis elava töölisklassi slummidesse, kus Hispaania erinevate piirkondade sisserändajad jagavad unistusi, igapäeva ja varandust kõikvõimalike immigrantidega. Selles raamistikus trotsivad kolm generatsiooni naisi tuult, tuld ja isegi surma tänu headusele, julgusele ning mõõtmatule elujõule.

Filmis leidub sadu detaile Hispaania külaelust, sealsete inimeste kommetest ja suhetest. "Volver" pärjati tänavusel Cannes'i filmifestivalil parima stsenaariumi ja parima naispeaosatäitja auhindadega, neist viimase pälvis kogu 6-liikmeline ansambel.

Film linastub hispaania keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega.

Kogupere animatsiooni "Autod" loojad Pixari stuudiost on sedapuhku oma uusimas loos ette võtnud inimese neljarattalised sõbrad.

Pikne McQueen on noor ülbe võidusõiduauto, kellele on kuulsus kiiresti pähe hakanud. Ühel päeval satub ta järjekordsele võistlusele rutates aga kiirteelt kõrvale ning jõuab Radikaribi linnakesse, kuhu peab olude sunnil mõneks ajaks pidama jääma. Seal kohtub ta terve rea värvikate kujudega nagu võluv Porsche Sally, salapärase minevikuga vana luksusauto Dok Hudson ning lihtsameelne, roostes puksiir Matu.

Elu linnakeses õpetab Piksele, et elus on kõige tähtsam teekond, mitte sihtkoht. Filmi lavastas Oscari-võitja John Lasseter ("Lelulugu").

"Autod" jõuab meie kinodesse eesti keeles.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing