Swedbanki teise kvartali kasum kahanes 13 protsenti

Peeter Teder 11. august 2006, 00:00

Põhjamaade suurpankade hulka kuuluva Hansapanga omaniku Swedbanki teise kvartali puhaskasum vähenes 13 protsenti.

Panga puhaskasum vähenes eelmise aasta teise kvartali 3,18 miljardilt Rootsi kroonilt 2,79 miljardile kroonile (4,76 miljardile Eesti kroonile), vahendas Bloomberg. Agentuuri küsitletud 18 analüütikut ootasid keskmiselt kasumiks 2,45 miljardit krooni.

Kasumi vähenemise põhjustas laenutulude kahanemine ja kulude kasv.

Swedbanki juhtkond eesotsas Jan Lideniga püüab langevate kinnisvaralaenude intresside tingimustes kasvatada laenudelt saadavaid tulusid.

Pank on ka müünud varasid ja laienenud teistele turgudele, sealhulgas Balti riikidesse, kus kasv on kiirem ja konkurents leebem.

Mullu septembris Tallinnas esinenud Liden kinnitas toona ajakirjanikele, et Balti riikide pangandusturust võib Hansapanga eestvedamisel tulevikus saada Swedbanki põhiturg. Ta jättis toona vastamata küsimusele, mitme aasta pärast see juhtuda võiks. Äripäev arvutas aasta eest välja, et Hansapangast saab Swedbankist suurem kasumitootja kümne aasta pärast ehk 2015. aastal võiks Eesti pank anda 51 protsenti kogu grupi kasumist.

Täna on Hansapank klientide arvult Swedbankist juba suurem.

Eile kell 16 maksis Swedbanki aktsia 202 Rootsi krooni, olles 2,8 protsenti plussis.

Kuni eilseni oli Swedbanki aktsia alates aasta algusest langenud kümme protsenti. Seega oli panga aktsia Bloomberg Europe 500 panga- ja finantsteenuste indeksi 75 liikme seas tagantpoolt neljas. Indeks ise on tänavu kosunud 7,1 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing