Tallinna Kaubamaja müüs kvartaliga miljardi krooni eest

Tarvo Vaarmets 11. august 2006, 00:00

Kontserni teise kvartali käive suurenes 53%, 670 miljonilt kroonilt 1,03 miljardile kroonile, puhaskasum kasvas aga eelmise aasta sama perioodiga võrreldes koguni kolm korda.

"Kasvunumbrite taga olid edukalt üle Eesti laienenud Selveri super- ja hüpermarketite kett, väga head tulemused mõlemas kaubamajas ning edukalt käivitunud uus kaubanduskeskus Tartu Kaubamaja," kommenteeris Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp.

Eesti keskmine jaekäibe kasv on 24%, Tallinna Kaubamaja suutis kasvada aga turust üle kahe korra kiiremini. Turuosa võidavad spetsialiseerumata kauplustelt nii kaubamajad kui ka Selverid. Selveri keti käivet kasvatasid 67% võrra põhiliselt mullu avatud üheksa uut kauplust, tugeva panuse andis ka hiljuti avatud Tartu Kaubamaja.

"Teise kvartali tulemused ületasid meie ootusi. Kõrge kasumimarginaal kaubamajade segmendis annab tunnistust uue Tartu Kaubamaja kasumlikust käivitumisest ja see peegeldub tugevalt ka kogu kontserni tulemustes," ütles Hansabank Marketsi analüütik Pavel Lupandin.

Lähitulevikus avatakse uued Selverid Tartus ja Jõgeval, samuti on laianemisplaane kaubamajadel. Näiteks luuakse Digimaailma HiFi-salong, kus klient saab helikindlates tubades eliittehnikat ise testida. Salong hakkab pakkuma täisteenust ning on suunatud pigem nõudlikumale kliendile. "Turg salongi jaoks on kindlasti olemas, müümisel loodame ära kasutada meie üha suurenevat kliendibaasi," kommenteeris uue osakonna tagamaid ettevõtte müügi- ja turundusdirektor Enn Parel.

Veidi kaugemasse tulevikku vaadates usub Puusepp, et kontsern suudab oma arengus näidata jätkusuutlikkust isegi juhul, kui majandusolukord peaks halvenema. "Me tegeleme muu hulgas tulevikku suunatud riskide maandamisega, mistõttu oleme raskemateks aegadeks paremini valmis," sõnas Puusepp. Küsimusele, kas on kavas avada uus kaubamaja mõnes Eesti linnas, näiteks Pärnus, vastas Puusepp: "Pärnu on küll kolmas linn, kuhu poole võiks vaadata, aga ma ei saa tulevikuplaane kuidagi kommenteerida."

Ilusa päeva pakkus eile investoritele ka Tallinna Kaubamaja aktsia, mis tõusis 11,53%, sulgudes lõpuks 69,63 krooni tasemel.

Ühispanga suurkliendihaldur Rene Zibo omanduses on 4872 Tallinna Kaubamaja aktsiat, mille väärtus küündis eile üle 330 000 krooni. Aktsiad ostis ta juba 12 aasta eest ning on enda sõnul ettevõtte senise käekäiguga rahul.

"Tore on, et hästi läheb," kommenteeris Zibo ning lisas, et kontserni eesotsas on targad juhid, kellesse ta usub.

Samas arvab aktsionär, et senine kasvutempo raugeb. "Võib-olla on see ka puhteestlaslik mõtlemine, et kogu aeg ei saa ju väga hästi minna," arutles ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing