EPL: Riigikassasse voolab üllatusmiljardeid

11. august 2006, 07:20

Ka kõige julgemaid ennustusi ületavad maksulaekumised toovad tänavu riigikassasse kuni kuus miljardit lisakrooni.

See paisutab ilmselt mitme miljardi krooni võrra niigi rekordsuurt 2007. aasta eelarvet, kirjutab Eesti Päevaleht.

Endiselt õitsva majanduse toel kogunevad täiendavad hiidsummad lubavad valitsusparteidel minna riigikogu valimiste aastasse kindla tundega. Teada pole aga see, kas ja kui palju kavatsevad nad valijatele silma teha.

'Raha langeb praegu tõesti nagu taevamannat,' kiitis üks poliitik ülihead rahalist seisu.

Rahulolust pakatasid eile ka peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Aivar Sõerd. 'Me läheme praegu hea tempoga. Eesti riik saab väga hea eelarve,' lausus Ansip. 'Järgmise aasta eelarve positsioon on tugev,' lisas Sõerd, kes polnud nõus ütlema, kui palju tulud kasvavad. Selle arvu avalikustab rahandusministeerium 22. augustil, pärast uue majandusprognoosi valmimist. 'Eelarve on suure ülelaekumisega,' lisas Sõerd.

Seitsme kuuga on eelarve 'üle läinud' juba kolme miljardi krooniga, mis tähendab aasta lõpuks 5–6 miljardi kroonist ülejääki. Koostamisel oleva lisaeelarve maht ja valikud saavad paika hilissuvel. Kindlasti kosub tublisti esialgu 72,5 miljardi kroonine uue aasta eelarve.

Ministrite vahel käib praegu kemplus selle üle, kas jagada suur summa väikeste tükkide kaupa laiali või suunata reservidesse. Sõerd toetab enda kinnitusel riigi reservide kasvatamist ja tulevikule mõtlemist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing