PM: Põllumajandusminister tahab krunti parteikaaslastele müüa

14. august 2006, 07:20

Rahvaliitlasest põllumajandusminister soovitab Eesti Maaülikoolil ühe müüdavatest kruntidest anda odavalt parteikaaslastega seotud ettevõttele.

Maaülikool müüb enampakkumisel seitse väikeelamukrunti Tartu servas. Kaheksas ja suurim, 18 030ruutmeetrine krunt, on määratud tootmishoonete maaks ja läheks valitsuse korralduse eelnõu kohaselt müüki turuhinnaga. Eesti Maaülikooli teeb mõtlikuks, et enamasti jääb ekspertide nimetatud turuhind märkimisväärselt alla enampakkumisel saadud hinnale, kirjutab Postimees.

Veel paar aastat tagasi toodeti seal, Rõõmu tee ääres asuvas Eesti Maaülikooli agrobiokeskuses loomadele vaktsiine ja teisi ravimpreparaate. Tootmine seiskus aga siis, kui sotsiaalministeerium keeldus kahe aasta eest tegevusluba väljastamast, sest ruumid ei vastanud enam veterinaarravimite tootmise nõuetele.

Tootmise taaskäivitamiseks, nagu selgitab põllumajandusettevõtja, AS Tartu Agro juhataja Aavo Mölder, algasid aga lõputud läbirääkimised, sest Eesti põllumajandustootjad pidid hakkama seni Rõõmu teel valminud ravimeid välismaalt mitu korda kallimalt sisse ostma.

Just see põhjus sundis Möldri sõnutsi põllumajandustootjaid looma osaühingut Eesti Agrobiokeskus veterinaarravimite tootmise taaskäivitamiseks. Võrdsed osanikud on selles SF Pandivere, Viru Lihaühistu, Männiku Piim, Tartu Metallivabrik, Terrax Varumine, SA Tehniliste Põllukultuuride Töötlemispark ja Aavo Mölder. Juhtumisi on Mölder põllumajandusministri erakonnakaaslane ja rahvaliitlasi on leida ka enamiku eelnimetatud ettevõtete juhtkonnas.

Kui maaülikool hakkas ette valmistama kinnistu müüki, asus põllumajandusministeerium toetama agrobiokeskuse tervikvarade müüki põllumajandustootjate ühingule sihipärase tootmise jätkamiseks.

Kuigi samasisulise korralduse eelnõu valitsusse jõudis, ei saanud see läinud nädalal siiski valitsuse heakskiitu. Küll andis valitsus ülikoolile loa müüa enampakkumisel väiksemad kinnistud.

Peaminister Andrus Ansip selgitas valitsuse istungi järel, et kõnealuse krundiga piirnevale alale on ehitatud kümneid pereelamuid ehk müüdav krunt paikneb keset elamukvartalit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing