Merkolt 17 kuu kiireim hinnatõus

Raivo Sormunen 15. august 2006, 00:00

Merko Ehituse aktsia lõpetas eilse päeva 6,4% tõusuga tasemel 16,12 eurot (252,22 kroonil). Tegemist on esimese korraga pärast 17. maid, mil aktsia lõpetas pealpool 16 eurot (ja ühtlasi kõrgemal ka 250 krooni joonest).

Viimati hüppas aktsia hind päevaga eilsest enam möödunud aasta 4. märtsil, kui investeerimispank Suprema uuest kõrgest hinnasihist pimestatud väikeinvestorid väärtpaberit päev päeva järel kiirete tõugetega üles lükkasid.

Eilse kiire tõusu taga olid möödunud reedel avaldatud Merko Ehituse teise kvartali käibe- ja kasuminumbrid, mis võrreldes aastatagusega näitasid 41% ja 63% tõusu.

Merko Ehituse majandustulemused on muutunud alates sellest aastast väga kõikuvaks, kuna arendusprojektide müügitulu hakati kasumiaruandes kajastama alles pärast korteri valduse üleandmist ostjale. Seetõttu moonutavad suuremad projektid kvartalitulemusi oluliselt.

Seekordse tugeva kvartali taga olid tõenäoliselt suurte ja kasumlike Leedu projektide lõppemine.

Kui aasta esimeses kvartalis kahandasid uued arvestuspõhimõtted Merko Ehituse kasumit ja käivet vastavalt 123 ja 27 miljonit krooni, siis lõppenud kvartali raportis on kahjuks jäetud mainimata, palju uued reeglid seekord on numbreid moonutanud.

Eile kaubeldi Tallinna börsil esimest päeva Tallinki märkimisõigustega.

Tallink jagas aktsionäridele iga viie olemasoleva aktsia kohta ühe aktsia märkimisõiguse, mis annab õiguse märkida uuel aktsiaemissioonil laevanduskontserni aktsiaid hinnaga 55 krooni tükk. Eile kõikus kauplemisõiguse hind börsil 0,07-0,10 euro (1,10-1,57 krooni) vahel ja sulgus (0,08 eurol) 1,25 kroonil.

Märkimisõiguse tugeva protsentuaalse kõikumise tõttu võib väärtpaber sattuda spekulantide huviorbiiti, sest see annab võimaluse teenida väga head kasumit.

Samuti on aga võimalus kaotada kõik, kui Tallinki aktsia hind juhtub kukkuma alla märkimishinna.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing