Oodatud langus

Jaana Pikalev 15. august 2006, 00:00

Tarbesõidukite müügi langust oli suve keskpaigaks oodata. Arvestades 2005. aasta juulikuu ootamatut tagasilööki, polnud selgi korral panused kõrged.

Ehkki jaanikuul müüdi vaid 14 sõidukit rohkem kui juulis, leidis endale seekord uue omaniku 393 masinat. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on müük seega märkimisväärselt tõusnud - 55 protsenti, mis tõestab, et ehkki müüginumber mõnevõrra langeb, tulus kasvuprotsent aina tõuseb.

Üllatava tulemuseni jõudis juulis Scania, kes sai esmakordselt kuu TOP 5 sekka, jagades küll Fordi ja Citro?niga viimast kohta. ASi Scania Eesti turundusspetsialist Noole Liiväär tõdes, et suvine müügitulemus tõstis Scania turuliidriks.

"Esimese augusti seisuga omame raskeveokite müüjate seas esikohta," lausus Liiväär. Juulikuu müügitulemusele andsid värvi ka 15 Scania bussi, millede omanikuks sai riigihankega Tallinna Autobussikoondis.

Turuosadest omavad jätkuvalt suuremat tükki suurkaubikud - 33%, väikekaubikute osa on 24%. Siinjuures on põnev jälgida juhtivate, Mercedese ja Renault', võitlust esikoha nimel - kord üks ees, kord teine. Kuna mõlemad on ametis olnud mudeliuuendustega, ei julgegi prognoosida, kelle kapsaaeda aasta lõpuks suurem müügitulu kerkib.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing